Laurent Thuillier: Νέες παροχές από την Groupama- Εγγυήσεις, απλότητα και ευελιξία στα προγράμματα – Δημιουργία εμπιστοσύνης και βεβαιότητας στον ασφαλισμένο

Συνέντευξη στον Γιάννη Βερμισσώ

Μια νέα αντίληψη για την ασφάλιση φέρνει στην αγορά η Groupama Ασφαλιστική. Η εταιρεία δημιουργεί νέα προϊόντα, απλοποιεί διαδικασίες και όρους, και κάνει την ασφάλιση συνοδοιπόρο του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας, της κάθε επιχείρησης.  Στόχος της είναι να γίνει η ασφάλιση πιο φιλική για τους πολίτες, πιο απλή, πιο κατανοητή. Να αισθάνεται ο ασφαλισμένος εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Αναζητά νέες ιδέες  και τις θέτει σε εφαρμογή. Συνεργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις με ενδιαφέρον να αναπτύξει σύγχρονα, διαφορετικά, ευέλικτα και χρήσιμα τελικά προγράμματα για την Υγεία, την Σύνταξη, την Περιουσία, το Παιδί και όλες τις άλλες κατηγορίες ασφάλισης.

Η Groupama μετασχηματίζεται προς όφελος των πολιτών.

Αυτό μας μεταφέρει o κ. Laurent Thuillier ο οποίος ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας συμμετέχει, καθορίζει, προτείνει και συμβάλλει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που προχωρεί  η εταιρεία κάνοντας ένα βήμα μπροστά για να φέρει νέα δεδομένα στην αγορά και την ιδιωτική ασφάλιση.

Σε συζήτηση που είχαμε με τον κ. Thuillier μας λέει μεταξύ άλλων ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας ως προς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει βρίσκεται στην έννοια “εμπιστοσύνη”.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αυτό είναι η βάση επάνω στην οποία οικοδομείται η σύγχρονη ασφάλιση και εστιάζει η Groupama. Κι αυτό που θα οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση είναι η απλοποίηση της ασφάλισης ώστε να την κατανοούν όλοι όσοι την αγοράζουν.  Έτσι, θα δημιουργηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ εταιρείας και ασφαλισμένου. Θα επικρατήσει σιγουριά και βεβαιότητα.

«Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε στην εμπιστοσύνη και την σιγουριά» τονίζει ο κ. Thuillier επισημαίνοντας εξάλλου ότι η Groupama Ασφαλιστική είναι η πρώτη εταιρεία που το 2017 ξεκίνησε να δίνει εγγύηση υπηρεσιών – εξυπηρέτησης- που σε περίπτωση κατά την οποία δεν αποζημιωθεί ο ασφαλισμένος εντός 7 ημερών (Service Level Guarantee σε αποζημιώσεις συμβολαίων κατοικίας μέχρι τις 10.000 ευρώ) η Εταιρεία προσφέρει 50 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Με την πρωτοπορία αυτή σήμερα, στις προθέσεις της είναι να περάσει η παροχή εγγύησης σε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα ασφάλισης. «Η εγγύηση είναι αυτό που διώχνει κάθε αμφιβολία, και εμείς στην Groupama Ασφαλιστική θέλουμε να οικοδομήσουμε ειλικρινείς σχέσεις με τους ασφαλισμένους μας, χωρίς γκρίζες ζώνες, χωρίς ανησυχία» αναφέρει συνεχίζοντας: «Ο ασφαλισμένος στην Groupama Ασφαλιστική πρέπει και μπορεί να αισθάνεται βέβαιος ότι θα λάβει την ασφάλιση που επέλεξε».

ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Όπως εξηγεί, «είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις αίσθημα ασφάλειας και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη. Γι΄ αυτό και βελτιωνόμαστε συνεχώς. Δίνουμε έμφαση στους όρους των συμβολαίων και συνεχίζουμε να κάνουμε ουσιαστικά βήματα για να έλθουμε πιο κοντά στους ασφαλισμένους μας. Θέλουμε μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να δώσουμε στους ασφαλισμένους μοναδικά πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα να αλλάξουμε τη στρεβλή εντύπωση για την ιδιωτική ασφάλιση. Φροντίζουμε διαρκώς να απλοποιούμε τις διαδικασίες ασφάλισης, προς όφελος των πελατών και των συνεργατών μας και αυτό το εντάσσουμε σε διαδικασία ποιοτικής και ποσοτικής μέτρησης της επίδοσης μας. Αποτελεί συνεχή μας προσπάθεια η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και η παροχή κινήτρων σε κάθε πολίτη ώστε σύμφωνα με τις ανάγκες και την ικανότητά του να προστατεύει το μέλλον του».

ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι: “στην εταιρεία μας έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε βέβαιοι για τα όσα δίνουμε στα ασφαλιστικά μας προϊόντα και διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού”. Και εξηγεί: ” έχουμε αναπτύξει εδώ και δεκαετίες βαθιά γνώση της αγοράς, καταφέρνοντας να προσαρμοστούμε και να συμβαδίσουμε με τις συνήθειες και τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων μας. Έτσι,  δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε ισχυρή κουλτούρα εξυπηρέτησης πελατών και ποιότητας υπηρεσιών”.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Για τις προκλήσεις της εποχής και το μέλλον λέει τα εξής: “καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις νέες προσδοκίες που δημιουργούνται και οι οποίες προέρχονται από τα δίκτυα πωλήσεων και από τους πελάτες μας. Η απλότητα δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Είναι υποχρέωσή μας. Και αυτό ταιριάζει στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ο οποίος αποτελεί ίσως από τους πιο ρυθμισμένους νομοθετικά και κανονιστικά τομείς».

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Το θέμα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες είναι πρωτεύουσας σημασίας για την Groupama Ασφαλιστική. ο κ. Thuillier επισημαίνει ότι “οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες και εκεί είναι που επενδύει η Groupama Ασφαλιστική. Είναι αυτονόητο και υποχρέωσή μας να δώσουμε ότι καλύτερο υπάρχει. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ασφαλισμένους μας να ζουν με τη σιγουριά της ασφάλειας. Αυτό προσφέρουμε ως εταιρεία και αυτό θέλουμε να κατανοήσουν οι πελάτες. Να μας εμπιστευτούν και να νιώθουν βέβαιοι.”

ΣΤΟΧΟΣ- ΒΗΜΑΤΑ

Με βάση τις παροχές της η Groupama Ασφαλιστική μπορεί να αποτελεί πρώτιστη επιλογή των πολιτών. Να γίνει “συνοδοιπόρος” των ασφαλισμένων. Να μην είναι μια απλή εταιρεία αλλά η δική τους εταιρεία που νιώθουν βέβαιοι ότι θα τους δώσει αυτό που θέλουν και για το οποίο πληρώνουν. Μπορούμε μεταξύ μας να δημιουργήσουμε μια μακροπρόθεσμη σχέση εμπιστοσύνης. Μην ξεχνάμε ότι οι υποχρεώσεις μιας σύγχρονης ασφαλιστικής εταιρείας διαρκώς αυξάνονται και το διακριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι οι υπηρεσίες που παρέχονται να είναι κορυφαίες”.

Πηγή: Insurance eea